25ο Πανέβριο Συνέδριο Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Έβρου - Νεοχώρι 28.05.2017 ώρα 11:00
25ο Πανέβριο Συνέδριο Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Έβρου – Νεοχώρι 28.05.2017 ώρα 11:00

Στο Νεοχώρι το Πανέβριο Συνέδριο Εθελοντών Αιμοδοτών

Η παρουσίαση του «Οδηγού Εθελοντικής Αιμοδοσίας, Δωρεάς Μυελού των Οστών, Ομφαλικού Αίματος και Οργάνων» θα πραγματοποιηθεί, στην διάρκεια του 25ου Πανέβριου Συνεδρίου Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Έβρου, το οποίο θα διεξαχθεί στο κοινοτικό κατάστημα του Νεοχωρίου του δήμου Ορεστιάδας, στις 11 το πρωϊ της Κυριακής, 28 Μαϊου.

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν εισηγήσεις σχετικά με τα νέα ιατρικά δεδομένα που αφορούν στην αιμοδοσία ενώ θα γίνει βράβευση μέλους του συλλόγου, για τη μέχρι τώρα σημαντική προσφορά του. «Η βράβευση των αιμοδοτών στοχεύει στην ανάδειξη προτύπων προς μίμηση» σχολίασε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων & Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Έβρου (ΣΕΑ), Παναγιώτης Φυδανάκης, προσθέτοντας πως ο νέος οδηγός «θα ρίξει φως σε σκοτεινά σημεία που πολλοί έχουν έλλειψη ενημέρωσης για την αιμοδοσία» και τον χαρακτήρισε «σημαντικό εγχειρίδιο για όλους τους συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών».

Σημειώνεται ότι ο Οδηγός εκδόθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και η επιμέλειά του έγινε από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Έβρου, με την συνδρομή της Ένωσης ΣΕΑ Ν. Έβρου, τον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου και το Κέντρο Αιμοδοσίας του Π. Γ. Ν. Έβρου. Η διοργάνωση του συνεδρίου είναι υπό την αιγίδα της περιφέρειας Α.Μ.Θ. και του τοπικού δήμου.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Τον οδηγό Εθελοντικής Αιμοδοσίας, Δωρεάς Μυελού των Οστών, Ομφαλικού Αίματος και Οργάνωνμπορείτε να βρείτε σε ηλεκτρονική μορφή εδώ

25ο Πανέβριο Συνέδριο Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Έβρου – Νεοχώρι 28.05.2017 ώρα 11:00

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Pin It on Pinterest