ΠΟΣΕΑ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ
Αριθ. Εθν. Μητρώου : 0 9 1 1 0 Σ Υ Δ 1 1 0 1 6 Ο 5 8 Ν 0 3 4 3 
Τηλ/Φαξ: 210 2430560 
Διεύθυνση: Ολυμπιονίκη Χρ. Μάντικα 7 Αχαρνές, Τ.Κ. : 13677 Αττική 

Αθήνα, 14-10-2015 Αρ. Πρωτ.: 5205

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαζικό παρόν των Εθελοντών Αιμοδοτών
στην 28η Αμφικτιονία της Λαμίας

Με μεγάλη επιτυχία και κύριο χαρακτηριστικό την μαζική συμμετοχή των εκπροσώπων του κινήματος της Εθελοντικής Αιμοδοσίας από όλη την χώρα, πραγματοποιήθηκε στην Λαμία το τριήμερο 25-26-27 η 28η Αμφικτιονία των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.
Η τελετή λήξης της 13ης Λαμπαδηδρομίας και η Τελετή Έναρξης της 28ης Αμφικτιονίας, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Θερμοπυλών, με την συμμετοχή των εκπροσώπων των Πολιτικών, Στρατιωτικών και Υγειονομικών αρχών της περιοχής.
Ο υποδιοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, Μιχαήλ Βενιζέλος, ως εκπρόσωπος του Υπουργού Υγείας, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της 28ης Αμφικτιονίας, μετέφερε την διαβεβαίωση του Υπουργού Υγείας ότι από την περίοδο της διαπιστωσιολογίας, του τι δεν έγινε στον χώρο της Υγείας μέχρι σήμερα, πρέπει να περάσουμε στην πράξη.
Όπως επεσήμανε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΑ κ. Χρήστος Πρωτόπαπας «η διοργάνωση μιας ακόμη Αμφικτιονίας έρχεται να αποδείξει ότι παρά τους δύσκολους καιρούς, το κίνημα της Εθελοντικής μη Αμειβόμενης Αιμοδοσίας, παραμένει στις επάλξεις συνεχίζοντας με αυταπάρνηση τον αγώνα της κοινωνικής προσφοράς». Τόνισε ιδιαιτέρως την καλή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, την σημαντική υλική και ηθική βοήθεια του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και ευχαρίστησε τους μεγάλους υποστηρικτές της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας των Εθελοντών Αιμοδοτών που είναι η ΟΠΑΠ Α.Ε., η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. και η ΔΩΔΩΝΗ. Ευχαρίστησε επίσης όλους τους υποστηρικτές των κατά τόπους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τους χιλιάδες λαμπαδηδρόμους που έλαβαν μέρος και στην φετινή διοργάνωση.
Στον χαιρετισμό του, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ευθύμιος Καραΐσκος, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι μεγάλη η ικανοποίηση και η τιμή για εμάς, γιατί φέτος το Συνέδριο πραγματοποιείται στον τόπο μας, στην έδρα του Νομού μας και συγκεκριμένα στη γενέτειρα γη των Αμφικτιονιών τις Θερμοπύλες, δίνοντας μας έτσι την ευκαιρία και την χαρά να υποδεχτούμε στο «σπίτι» μας δεκάδες συνέδρους που θα συναντηθούν εδώ για να ανταλλάξουν απόψεις, ώστε να αυξηθεί το εθελοντικά προσφερόμενο αίμα».
Ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης έκανε ειδική αναφορά στην Λαμπαδηδρομία, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Είναι διπλή η χαρά μου αφού και φέτος η Λαμία δεν είναι απλά ένας σταθμός στη διαδρομή της φλόγας-ελπίδας, που άναψε την 1η Αυγούστου στην Κοζάνη, αλλά ο τελικός προορισμός, μιας προσπάθειας που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση του κόσμου, γύρω από το σημαντικότερο δώρο που μπορεί να προσφέρει άνθρωπος σε άλλον άνθρωπο.
Η φλόγα της αγάπης φωτίζει τις πανανθρώπινες αξίες, αναθερμαίνει τις καρδιές όλων των συνανθρώπων και δίνει την ευκαιρία στις τοπικές κοινωνίες και σε όλη την Ελλάδα, τη σπίθα να την κάνουν φως και την αγωνία για τις ανάγκες σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα».
Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Πρόεδρος του Διοργανωτή Συλλόγου Διβριωτών Φθιώτιδας Παρασκευάς Φούντας, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Με αίσθημα ευθύνης και λογιζόμενοι τις υποχρεώσεις μιας πανελλαδικής διοργάνωσης της ΠΟΣΕΑ, με πλούσια παρακαταθήκη επιτυχημένων διοργανώσεων, ο Σύλλογος Διβριωτών Φθιώτιδας, ένας Πολιτιστικός Σύλλογος, αλλά με δυναμικό τμήμα αιμοδοσίας, αποφάσισε και πέτυχε την διεκδίκηση και διοργάνωση της Αμφικτιονίας.
Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία για τον τόπο μας, αλλά και για καθέναν ξεχωριστά, σε μια εποχή οικονομικής κρίσης και απαξίωσης των θεσμών, μόνο με αλληλεγγύη, εθελοντισμό και συλλογικότητα, μπορούμε να επιβιώσουμε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.
Οι πάσχοντες συνάνθρωποί μας μας χρειάζονται, πρέπει να μας νοιώθουν δίπλα τους. Αγωνιζόμαστε για να δυναμώσουν και να πληθύνουν οι Σύλλογοι Αιμοδοτών, να μαζικοποιηθούν, να συνενωθούν, να περιλαμβάνουν τακτικούς αιμοδότες και σε αρμονική συνεργασία με τα αρμόδια τμήματα της αιμοδοσίας, να ευαισθητοποιούν νέους αιμοδότες, να τους ενημερώνουν και να τους εντάσσουν στην οικογένειά τους».
Ξεχωριστή στιγμή στις εργασίες της 28ης Αμφικτιονίας ήταν η βράβευση για την προσφορά τους και τις καλές πρακτικές που εφαρμόζουν, του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης, του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κέρκυρας «Ηλίας Πολίτης» και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη».
Πολλές και ενδιαφέρουσες οι εισηγήσεις στο πλαίσιο των εργασιών της Αμφικτιονίας, είτε καθαρά με επιστημονικό ενδιαφέρον, όπως η δωρεά οργάνων μυελού των οστών και οι τρόποι ταυτοποίησης ή θέματα ανάπτυξης της Αιμοδοσίας, όπως η συμβολή της εκπαίδευσης στον εθελοντισμό και την εθελοντική αιμοδοσία και οι τρόποι προσέλκυσης για την ανάπτυξη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας από τα ΜΜΕ.
Ιδιαίτερη στιγμή των εργασιών η εισήγηση του Αναστάσιου Μαρκουίζου –Ιαβέρη με θέμα «Τροχαία ατυχήματα και οικονομία αίματος».
Ο κ. Μαρκουίζος-Ιαβέρης παρουσίασε ανατριχιαστικά στοιχεία για τις ζωές που χάνονται και το αίμα που χύνεται κάθε χρόνο στους Ελληνικούς δρόμους, καυτηριάζοντας την αδιαφορία της επίσημης πολιτείας και την νοοτροπία του Έλληνα οδηγού, επισημαίνοντας ότι είναι ανάγκη να αλλάξουν ριζικά οι συνθήκες στους Ελληνικούς δρόμους, γιατί πριν την εθελοντική δωρεά αίματος προηγείται η συνειδητή προστασία του αίματος.
Όπως είπε χαρακτηριστικά στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο έχασαν στην μάχη την ζωή τους 70.000 Έλληνες, ενώ ο ίδιος αριθμός Ελλήνων έχει χαθεί τις τελευταίες δεκαετίες στους δρόμους.
Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της ΠΟΣΕΑ, στην διάρκεια της οποίας εγκρίθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του Δ.Σ., καθώς και η έκθεση της ελεγκτικής επιτροπής.
Η 28η Αμφικτιονία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και την οργανωτική ευθύνη της ΠΟΣΕΑ και του Πολιτιστικού Συλλόγου Διβριωτών Φθιώτιδας, ενώ συνδιοργανωτές ήταν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Λαμιέων και υποστηρικτής το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας. 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Α.
Ο Πρόεδρος 
Χρήστος Εμμ. Πρωτόπαπας 
Η Γενική Γραμματέας
Δέσποινα Ιωαν. Ροδουσάκη 

Θεωρήθηκε για την ακρίβεια 

Ελένη Αλεβίζου 

0/5 (0 Reviews)
Δελτίο τύπου ΠΟΣΕΑ
Ετικέτες:    

Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Νέας Ορεστιάδας

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νέας Ορεστιάδας είναι ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ). Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου ΣΕΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Ένωσης Συλλόγων & Ομάδων εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Έβρου. Συμμετέχει ενεργά στις Αμφικτιονίες, στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία, σε συνέδρια, σε τοπικές εκδηλώσεις όπως τα «Ορέστεια» και τις συναντήσεις των νέων στον ποταμό Άρδα με περίπτερα και ενημερωτικά έντυπα. Διατηρεί αυτόν τον ιστοχώρο και ενημερώνει τα μέλη του συνεχώς μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και SMS. Διατηρεί χώρο γραφείου στο εργατοϋπαλληλικό κέντρο Νέας Ορεστιάδας με τις αναγκαίες υποδομές για την σωστή και γρήγορη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας και την ορθή τήρηση των αρχείων αιμοδοσίας. Σκοπός του είναι η άμεση ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων ώστε η περιοχή μας και κατά προέκταση η χώρα μας να γίνει αυτάρκης σε αίμα, που θα προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από Εθελοντές Αιμοδότες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Pin It on Pinterest