Οι εκατοντάδες χιλιάδες ξεριζωμένων Ανθρώπων που διέρχονται από τη χώρα μας έχουν μεγάλη ανάγκη, εκτός από την αλληλεγγύη που σχετίζεται με την διαμονή, την διατροφή και την μετακίνηση τους, και ανάγκες σε αίμα. 
Ανάμεσα τους υπάρχουν τραυματίες, ανάπηροι σε καροτσάκια, ασθενείς με Αναιμία, ανήλικα παιδιά πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία, πρόσφατα (προ 6μήνου) μεταμοσχευμένος νεφροπαθής, με τακτικές ανάγκες σε αίμα. 
Το κάλεσμα των Τακτικών Εθελοντών Αιμοδοτών για επιπλέον προσφορά με έκτακτη αιμοδοσία στο 5μηνο, αλλά και η παρακίνηση περισσότερων συμπολιτών μας να προσφέρουν αίμα άμεσα, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο και ανθρώπινο. 
Οι ανάγκες για αίμα στην χώρα με τον υπάρχον πληθυσμό ήδη δεν επαρκούν, πόσο μάλλον τώρα με χιλιάδες ξεριζωμένους.
Η Τακτική Εθελοντική Αιμοδοσία είναι πράξη αλληλεγγύης χωρίς διακρίσεις και υπολογισμούς. Είναι χρέος όλων των Ανθρώπων προς τον Συνάνθρωπο. 
Αλληλεγγύη και για τους πρόσφυγες συνάνθρωπους μας.
Αναδημοσιευμένο από τον Σ.Ε.Α. Σταγόνα Ελπίδας Κοζάνη
Η άλλη πλευρά των ξεριζωμένων Ανθρώπων
Ετικέτες:

Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Νέας Ορεστιάδας

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νέας Ορεστιάδας είναι ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ). Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου ΣΕΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Ένωσης Συλλόγων & Ομάδων εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Έβρου. Συμμετέχει ενεργά στις Αμφικτιονίες, στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία, σε συνέδρια, σε τοπικές εκδηλώσεις όπως τα «Ορέστεια» και τις συναντήσεις των νέων στον ποταμό Άρδα με περίπτερα και ενημερωτικά έντυπα. Διατηρεί αυτόν τον ιστοχώρο και ενημερώνει τα μέλη του συνεχώς μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και SMS. Διατηρεί χώρο γραφείου στο εργατοϋπαλληλικό κέντρο Νέας Ορεστιάδας με τις αναγκαίες υποδομές για την σωστή και γρήγορη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας και την ορθή τήρηση των αρχείων αιμοδοσίας. Σκοπός του είναι η άμεση ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων ώστε η περιοχή μας και κατά προέκταση η χώρα μας να γίνει αυτάρκης σε αίμα, που θα προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από Εθελοντές Αιμοδότες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Pin It on Pinterest