Δελτίο τύπου

Ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών “Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου” Διδυμοτείχου και περιφέρειας με την Ένωση συλλόγων και ομάδων εθελοντών αιμοδοτών νομού Έβρου συνδιοργανώνουν το 24ο Πανέβριο Συνέδριο Αιμοδοτών στις 15 Μαΐου 2016.
Στα πλαίσια αυτού και σε συνεργασία με το σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Νέας Ορεστιάδας, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το Δήμο Νέας Ορεστιάδας, το Δήμο Διδυμοτείχου και την τοπική κοινότητα πολιτιστικών συλλόγων, στις 7 και 8 Μαΐου, συνδιοργανώνουν παράλληλες εκδηλώσεις, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για το χαρακτήρα και τη δράση των εθελοντών αιμοδοτών. 
Βασικός στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της νεολαίας. Παράλληλα, τα μέλη των συλλόγων θα τιμήσουν όσους αφιέρωσαν δέκα λεπτά από την καθημερινότητά τους, για να προσφέρουν στους συνανθρώπους τους αίμα ζωής, απονέμοντας τιμητικές πλακέτες, που χαρακτηρίζονται ως μετάλλια από το Υπουργείο Υγείας με βάση τον αριθμό φιαλών που συγκεντρώνει ο κάθε σύλλογος.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο 7 Μαΐου 2016 στις 19:00 μ.μ.
Γιορτή με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια στον Πευκώνα της Νέας Ορεστιάδας από πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής με θέμα: «Ο χορός μας ενώνει».
Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων.
Ομιλίες σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία, το μυελό των οστών, τη δωρεά αιμοπεταλίων και τη δωρεά οργάνων.
Κυριακή 8 Μαΐου 2016 στις 11:30 π.μ.
Απονομή τιμητικών πλακετών στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Νέας Ορεστιάδας σε μέλη του συλλόγου της Νέας Ορεστιάδας.
Κυριακή 8 Μαΐου 2016 στις 19:00 μ.μ.
Γιορτή με παραδοσιακούς χορούς από πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής στην πόλη του Διδυμοτείχου στον προαύλιο χώρο των σχολείων πίσω από το Δημαρχείο με θέμα: «Γίνε και εσύ αιμοδότης, σώσε κι εσύ μια ζωή». 
Κυριακή 15 Μαΐου 2016 στις 11:00 π.μ.
Πανέβριο Συνέδριο Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Έβρου που θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Διδυμοτείχου, και θα πραγματοποιηθούν απονομές τιμητικών πλακετών σε μέλη του συλλόγου Διδυμοτείχου, ομιλίες και ενημερώσεις για θέματα περί αιμοδοσίας.
Σε μια εποχή, στην οποία οι αξίες και οι αρχές αμφισβητούνται και απεμπολούνται, θεωρούμε χρέος μας να αναδείξουμε το ανώτερο ιδανικό, τον ανθρωπισμό μας. Όλοι μαζί, εθελοντές, πολιτιστικοί φορείς, χορευτικοί σύλλογοι, μαθητικές ομάδες και μουσικοί ενώνουμε τις δυνάμεις μας και στηριζόμαστε στα αποθέματα της ψυχής μας για έναν κοινό σκοπό μακριά από οτιδήποτε μπορεί να αλλοιώσει την ανθρώπινη υπόστασή μας.
“Με το αίμα μου δίνω αυτό που είμαι και όχι αυτό που έχω” – Νίκος Λυγερός

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις στη Νέα Ορεστιάδα στο τηλέφωνο: 6951002200 και στο Διδυμότειχο στο τηλέφωνο 6974905959

0/5 (0 Reviews)
Δελτίο τύπου – Τετάρτη 4/5/2016

Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Νέας Ορεστιάδας

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νέας Ορεστιάδας είναι ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ). Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου ΣΕΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Ένωσης Συλλόγων & Ομάδων εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Έβρου. Συμμετέχει ενεργά στις Αμφικτιονίες, στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία, σε συνέδρια, σε τοπικές εκδηλώσεις όπως τα «Ορέστεια» και τις συναντήσεις των νέων στον ποταμό Άρδα με περίπτερα και ενημερωτικά έντυπα. Διατηρεί αυτόν τον ιστοχώρο και ενημερώνει τα μέλη του συνεχώς μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και SMS. Διατηρεί χώρο γραφείου στο εργατοϋπαλληλικό κέντρο Νέας Ορεστιάδας με τις αναγκαίες υποδομές για την σωστή και γρήγορη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας και την ορθή τήρηση των αρχείων αιμοδοσίας. Σκοπός του είναι η άμεση ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων ώστε η περιοχή μας και κατά προέκταση η χώρα μας να γίνει αυτάρκης σε αίμα, που θα προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από Εθελοντές Αιμοδότες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Pin It on Pinterest