Σουφλί: Η αύξηση εθελοντών δοτών Μυελού των Οστών στόχος των «Φοιτητών εξ αίματος»
Σουφλί: Η αύξηση εθελοντών δοτών Μυελού των Οστών στόχος των «Φοιτητών εξ αίματος»

Στην αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών του μυελού των οστών στοχεύουν οι «Φοιτητές εξ αίματος» οι οποίοι έχουν ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης των μελών των συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών, σε πρώτη φάση, για τη δωρεά μυελού των οστών.

Μέλη της ομάδας «Φοιτητών εξ αίματος», συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Σουφλίου «Η Αλληλεγγύη», ώστε να ενημερώσουν τους αιμοδότες για την απλή, ανώδυνη και σύντομη διαδικασία λήψης επιχρίσματος από το στόμα με μία μπατονέτα, αλλά και στην επιτόπου λήψη επιχρίσματος, σε όποιον το επιθυμούσε. Στη συνέχεια και μετά από τη συμπλήρωση της αίτησής του υποψήφιου δότη, όλα τα στοιχεία περνούν στην παγκόσμια Δεξαμενή από όπου γίνεται η αναζήτηση συμβατότητας. «Όλοι θα πρέπει να γίνουμε δότες προκειμένου να αυξήσουμε το ποσοστό εύρεσης συμβατού δότη και να σώσουμε κάποιον συνάνθρωπό μας. Όταν ο κόσμος έχει σωστή ενημέρωση καταλαβαίνει τη διάσταση ενός προβλήματος και ανταποκρίνεται » είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας, η εκπρόσωπος της ομάδας των φοιτητών, Μιχαέλα Δρακίδη.

«Επόμενοι στόχοι μας είναι η ενημέρωση για τη δωρεά οργάνων, ομφάλιου αίματος αλλά και τη μεσογειακή αναιμία, ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για το οποίο ξέρουμε ελάχιστα, γι’ αυτό και ακόμα παραμένει υψηλός ο αριθμός των παιδιών που γεννιούνται στη χώρα με τη συγκεκριμένη νόσο» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Έβρου, Τάσος Κοντακίδης.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

πηγή: ΕΡΤ

Σουφλί: Η αύξηση εθελοντών δοτών Μυελού των Οστών στόχος των «Φοιτητών εξ αίματος»

Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Νέας Ορεστιάδας

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νέας Ορεστιάδας είναι ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ). Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου ΣΕΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Ένωσης Συλλόγων & Ομάδων εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Έβρου. Συμμετέχει ενεργά στις Αμφικτιονίες, στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία, σε συνέδρια, σε τοπικές εκδηλώσεις όπως τα «Ορέστεια» και τις συναντήσεις των νέων στον ποταμό Άρδα με περίπτερα και ενημερωτικά έντυπα. Διατηρεί αυτόν τον ιστοχώρο και ενημερώνει τα μέλη του συνεχώς μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και SMS. Διατηρεί χώρο γραφείου στο εργατοϋπαλληλικό κέντρο Νέας Ορεστιάδας με τις αναγκαίες υποδομές για την σωστή και γρήγορη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας και την ορθή τήρηση των αρχείων αιμοδοσίας. Σκοπός του είναι η άμεση ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων ώστε η περιοχή μας και κατά προέκταση η χώρα μας να γίνει αυτάρκης σε αίμα, που θα προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από Εθελοντές Αιμοδότες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Pin It on Pinterest