Καλύμνιος δότης χάρισε ζωή σε ασθενή με λευχαιμία
Καλύμνιος δότης χάρισε ζωή σε ασθενή με λευχαιμία

Πόσοι άνθρωποι μπορούν να πουν ότι έχουν χαρίσει ζωή σε έναν άλλο άνθρωπο; Λίγοι. Ανάμεσα σε αυτούς και ένας νεαρός Καλύμνιος που πριν από λίγες ημέρες χάρισε ζωή σε ένα κορίτσι από την Ιταλία που πάσχει από λευχαιμία.

Ο 35χρονος Καλύμνιος είχε ανταποκριθεί τον περασμένο Απρίλη στο κάλεσμα του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Καλύμνου «Ο Άγιος Παντελεήμων», συμπληρώνοντας το έντυπο με τα απαραίτητα στοιχεία δίνοντας ταυτόχρονα και στοματικό επίχρισμα για την ένταξή του στη λίστα των Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Τα δείγματα, 55 συνολικά στον αριθμό που συγκεντρώθηκαν εκείνη την ημέρα στο ισόγειο του Αναγνωστηρίου, στάλθηκαν στο Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ), το οποίο και τα ενέταξε στην Εθνική (ΕΟΜ) και Παγκόσμια Δεξαμενή Δοτών.

Δύο μήνες μετά ο νεαρός Καλύμνιος δέχθηκε τηλεφώνημα πως είχε βρεθεί συμβατός με ασθενή που έπασχε από λευχαιμία και η μόνη επιλογή για να ιαθεί ήταν η μεταμόσχευση μυελού των οστών από συμβατό δότη.

Προς τιμήν του λίγο καιρό μετά, στις 29 Αυγούστου και αφού είχαν προηγηθεί όλες οι απαραίτητες διατυπώσεις, ταξίδεψε στην Αθήνα, εισήχθη στο «Αττικόν» Νοσοκομείο και υποβλήθηκε στην προβλεπόμενη διαδικασία προκειμένου να σώσει ένα κορίτσι από την Ιταλία.

Και υπογραμμίζουμε το προς τιμήν του, διότι στην Ελλάδα ο μέσος όρος των εθελοντών που αρνούνται να δώσουν μόσχευμα όταν έρθει η κρίσιμη ώρα κυμαίνεται στο 40%- 50% (στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες το ποσοστό κυμαίνεται στο 15%- 20%).

Φυσικά, μια τέτοια άρνηση- εφόσον δεν υφίστανται λόγοι υγείας– πρακτικά σημαίνει ότι «αρνείσαι» να προσπαθήσεις να σώσεις τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου, τη στιγμή που μάλιστα είσαι ο μοναδικός που μπορεί να το κάνει.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καλύμνου με ανακοίνωσή του εκφράζει τη μεγάλη του χαρά για το γεγονός, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο Εθελοντής Δότης με την Αγάπη Του, την αλτρουιστική Του επιθυμία να θέλει να προσφέρει ζωή στον άγνωστο συνάνθρωπό, την Μεγάλη Τύχη Του να είναι ιστοσυμβατός σε κάποιον αλλά και χωρίς να διατρέξει τον παραμικρό κίνδυνο ως προς την υγεία του, με μόνο όφελος την μέγιστη ηθική ικανοποίηση της προσφοράς μας λέει πως ο καθένας μας μπορεί να έχει την ίδια τύχη να’ δώσει ζωή από τη ζωή του’ στους πάσχοντες συνανθρώπους μας που έχουν δικαίωμα στην Ελπίδα και στην ίδια τη Ζωή!

Το γεγονός αυτό μας εμπνέει και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για την ενημέρωση της τοπικής μας κοινωνίας ! Η εκστρατεία ενημέρωσης ξεκίνησε τον Απρίλη του 2016 και 55 εθελοντές έδωσαν δείγμα σάλιου για την εγγραφή τους στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗ.

Τώρα …..ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΙ γιατί είναι ΠΟΛΛΟΙ και μάλιστα ΝΕΟΙ αυτοί που πάσχουν από ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ και ΛΕΜΦΩΜΑΤΑ και μας περιμένουν!!!!!!!

Και είναι στο χέρι μας!!!!».

Πηγή: https://kalymnosola.com/2016/09/02/καλύμνιος-δότης-χάρισε-ζωή-σε-ασθενή-μ/

Καλύμνιος δότης χάρισε ζωή σε ασθενή με λευχαιμία

Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Νέας Ορεστιάδας

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νέας Ορεστιάδας είναι ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ). Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου ΣΕΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Ένωσης Συλλόγων & Ομάδων εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Έβρου. Συμμετέχει ενεργά στις Αμφικτιονίες, στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία, σε συνέδρια, σε τοπικές εκδηλώσεις όπως τα «Ορέστεια» και τις συναντήσεις των νέων στον ποταμό Άρδα με περίπτερα και ενημερωτικά έντυπα. Διατηρεί αυτόν τον ιστοχώρο και ενημερώνει τα μέλη του συνεχώς μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και SMS. Διατηρεί χώρο γραφείου στο εργατοϋπαλληλικό κέντρο Νέας Ορεστιάδας με τις αναγκαίες υποδομές για την σωστή και γρήγορη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας και την ορθή τήρηση των αρχείων αιμοδοσίας. Σκοπός του είναι η άμεση ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων ώστε η περιοχή μας και κατά προέκταση η χώρα μας να γίνει αυτάρκης σε αίμα, που θα προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από Εθελοντές Αιμοδότες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Pin It on Pinterest