Νέα Ορεστιάδα: Ένας 17χρονος, ο νεαρότερος εθελοντής αιμοδότης
Νέα Ορεστιάδα: Ένας 17χρονος, ο νεαρότερος εθελοντής αιμοδότης

Ο μικρότερος σε ηλικία εθελοντής αιμοδότης, ένας 17χρονος από την περιοχή, συγκαταλέγεται πλέον στα μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ορεστιάδας, «Άγιος Παντελεήμων ο Ιαματικός». Ο 17χρονος, με τη συνοδεία της μητέρας του, η οποία υπέγραψε σχετική υπεύθυνη δήλωση, συμμετείχε στην έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Σύλλογος, την περασμένη Τετάρτη και μάλιστα δήλωσε ότι επιθυμούσε να γίνει και δότης μυελού των οστών, όμως βάση του νεαρού της ηλικίας του, κάτι τέτοιο δεν ήταν επιτρεπτό.

Οι μονάδες αίματος που συγκεντρώθηκαν στην έκτακτη αιμοδοσία, ήταν συνολικά 37 και πέντε άτομα έδωσαν δείγμα για μυελό των οστών. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την προσέλευση για τα δεδομένα της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου καθώς πολλοί λείπουν ακόμα σε διακοπές» είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Συλλόγου, Χρυσοβαλάντης Χατζηγεωργίου.

Επίσης, σημείωσε ότι ήταν ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι προσήλθαν πολλά νεαρά άτομα στην αιμοδοσία, που δεν ήταν μέλη του Συλλόγου, όπως και η πρωτοβουλία του 17χρονου. Η επόμενη εθελοντική αιμοδοσία έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Σεπτεμβρίου.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

0/5 (0 Reviews)
Νέα Ορεστιάδα: Ένας 17χρονος, ο νεαρότερος εθελοντής αιμοδότης

Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Νέας Ορεστιάδας

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νέας Ορεστιάδας είναι ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ). Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου ΣΕΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Ένωσης Συλλόγων & Ομάδων εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Έβρου. Συμμετέχει ενεργά στις Αμφικτιονίες, στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία, σε συνέδρια, σε τοπικές εκδηλώσεις όπως τα «Ορέστεια» και τις συναντήσεις των νέων στον ποταμό Άρδα με περίπτερα και ενημερωτικά έντυπα. Διατηρεί αυτόν τον ιστοχώρο και ενημερώνει τα μέλη του συνεχώς μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και SMS. Διατηρεί χώρο γραφείου στο εργατοϋπαλληλικό κέντρο Νέας Ορεστιάδας με τις αναγκαίες υποδομές για την σωστή και γρήγορη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας και την ορθή τήρηση των αρχείων αιμοδοσίας. Σκοπός του είναι η άμεση ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων ώστε η περιοχή μας και κατά προέκταση η χώρα μας να γίνει αυτάρκης σε αίμα, που θα προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από Εθελοντές Αιμοδότες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Pin It on Pinterest