67 αφανείς ήρωες της καθημερινότητας στη Νέα Ορεστιάδα
67 αφανείς ήρωες της καθημερινότητας στη Νέα Ορεστιάδα

67 ο συνολικός αριθμός των αφανών ηρώων της καθημερινότητας στη χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία στη Νέα Ορεστιάδα. Για άλλη μια φορά σύσσωμοι οι πολίτες της Νέας Ορεστιάδας βοηθούν τον άγνωστο συνάνθρωπο με τη συλλογή 67 ασκών αίματος και 5 δειγμάτων μυελού των οστών. Περισσότερες από 206 ζωές μπορούν να σωθούν από αυτή την προσφορά προς τον άγνωστο πάσχοντα.

Σημαντική ήταν η στήριξη της προσπάθειας του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Νέας Ορεστιάδας “Άγιος Παντελεήμων ο Ιαματικός” από το τοπικό παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού της πόλης και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, όπου πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία.

Η προσέλευση των φοιτητών ήταν μοναδική με τη βοήθεια και την υποστήριξη της Χορευτικής Ομάδας Φοιτητών Νέας Ορεστιάδας, ΧΟΦΟ και του προέδρου της Χρήστο Μουταφίδη και του πανευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης ESN DUTH και της υπεύθυνης του τοπικού τμήματος Χρύσας Μιχαηλίδου.

Τη συλλογή των ασκών πραγματοποίησε το κέντρο αίματος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης με την κινητή μονάδα αιμοληψίας, παρόντος του διευθυντή, ιατρού κυρίου Μαρτίνη Γεωργίου.

Φωτογραφίες:

0/5 (0 Reviews)
67 αφανείς ήρωες της καθημερινότητας στη Νέα Ορεστιάδα

Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Νέας Ορεστιάδας

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νέας Ορεστιάδας είναι ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ). Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου ΣΕΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Ένωσης Συλλόγων & Ομάδων εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Έβρου. Συμμετέχει ενεργά στις Αμφικτιονίες, στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία, σε συνέδρια, σε τοπικές εκδηλώσεις όπως τα «Ορέστεια» και τις συναντήσεις των νέων στον ποταμό Άρδα με περίπτερα και ενημερωτικά έντυπα. Διατηρεί αυτόν τον ιστοχώρο και ενημερώνει τα μέλη του συνεχώς μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και SMS. Διατηρεί χώρο γραφείου στο εργατοϋπαλληλικό κέντρο Νέας Ορεστιάδας με τις αναγκαίες υποδομές για την σωστή και γρήγορη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας και την ορθή τήρηση των αρχείων αιμοδοσίας. Σκοπός του είναι η άμεση ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων ώστε η περιοχή μας και κατά προέκταση η χώρα μας να γίνει αυτάρκης σε αίμα, που θα προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από Εθελοντές Αιμοδότες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Pin It on Pinterest