Πρόσκληση συμμετοχής στον «1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής για μαθητές Δημοτικών Σχολείων»
Πρόσκληση συμμετοχής στον «1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής για μαθητές Δημοτικών Σχολείων»

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας εθελοντή αιμοδότη 2017, η οποία γιορτάζεται στις 14 Ιούνη κάθε χρόνο, ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Νέας Ορεστιάδας “Άγιος Παντελεήμων Ο Ιαματικός” συμμετέχει στη δράση «1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής για μαθητές Δημοτικών Σχολείων» την οποία διοργανώνει η Παννελήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Σκοπός αυτής της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των μικρών ανθρώπων στο πνεύμα της εθελοντικής αιμοδοσίας και η σημασία της στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπό μας.
Για δήλωση συμμετοχής παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 25521-12761 ή στην ηλεκτρονική αλληλογραφία: info@seano.gr
Με εκτίμηση,
για το ΔΣ,
ο πρόεδρος,
Χρυσοβαλάντης Χατζηγεωργίου
Αγίων Θεοδώρων 89, Νέα Ορεστιάδα
τηλ.: 25521 12761 & 6985 838343
Όροι συμμετοχής: 

1. Εισαγωγή

Η Αιμοδοσία θεωρείται η υψηλότερη μορφή εθελοντισμού, αφού με το αίμα μας σώζουμε ζωές. Οι ανάγκες για αίμα είναι καθημερινά τεράστιες εξαιτίας των τροχαίων ατυχημάτων και των πολυμεταγγιζόμενων ατόμων (πάσχοντες μεσογειακής αναιμίας, νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς κ.λπ). Για να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες, χρειάζεται η στήριξη όλων των πολιτών.

Πιστεύουμε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να είναι κάποιος ευαισθητοποιημένος και ενήμερος από πολύ μικρή ηλικία. Όλα είναι θέμα παιδείας και σωστής ενημέρωσης, ώστε να μεγαλώσουμε υγιείς πολίτες με κοινωνικές ευαισθησίες.

2. Θέμα του διαγωνισμού

Το θέμα του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη της εθελοντικής αιμοδοσίας και η σημασία της στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπό μας.
Ο δάσκαλος μπορεί να αφιερώσει λίγα λεπτά για να εξηγήσει στους μαθητές τι είναι η αιμοδοσία, ποιοι χρειάζονται αίμα, πώς γίνεται και γιατί είναι σημαντικό να δίνουμε όλοι.

3. Όροι συμμετοχής

Στο διαγωνισμό Ζωγραφικής μπορούν να συμμετέχουν οι μαθητές όλων των τάξεων των δημοτικών σχολείων της χώρας.
Οι ζωγραφιές πρέπει να είναι ατομικές (ζωγραφιές δύο ή περισσότερων ατόμων δεν θα λαμβάνονται υπόψη για την ανάδειξη του νικητή).

Οι μαθητές μπορούν να ζωγραφίσουν σε οποιοδήποτε μέγεθος χαρτιού (Α3, Α4, Α5 κ.λπ.) και είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιήσουν μολύβια, κηρομπογιές, νερομπογιές, μαρκαδόρους και ό,τι άλλο κρίνουν απαραίτητο για να δημιουργήσουν τη ζωγραφιά τους.

4. Λήξη διαγωνισμού

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων: 15 Ιουνίου 2017

5. Αξιολόγηση

Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει με βάση τα παρακάτω κριτήρια:

  • Ποιότητα του έργου από καλλιτεχνική σκοπιά – Αντίληψη
  • Σχέση με το θέμα
  • Σε τι βαθμό το έργο ευαισθητοποιεί τον παρατηρητή
  • Σε τι βαθμό το έργο προκαλεί τη σκέψη του παρατηρητή

6. Πώς μπορείτε να λάβετε μέρος

Οι μαθητές ή η Διεύθυνση του σχολείου μπορούν να φέρουν ή να στείλουν ταχυδρομικώς τα έργα στη διεύθυνση του τοπικού Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, μέλους της ΠΟΣΕΑ. Στη συνέχεια, ο Σύλλογος θα αποστείλει ηλεκτρονικά τις πέντε (5) καλύτερες ζωγραφιές στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Βεβαιωθείτε ότι πίσω από κάθε ζωγραφιά υπάρχει: 1) Ονοματεπώνυμο,
2) Τηλέφωνο σχολείου ή οικίας,
3) Τάξη και σχολείο του δημιουργού

7. Ανάδειξη νικητών και βράβευση

Σε αυτό το διαγωνισμό θα αναδειχθούν 3 νικητές. Τα δώρα θα αποσταλούν στον τοπικό Σύλλογο, ο οποίος θα έρθει σε επικοινωνία με τους νικητές για την παραλαβή των δώρων. Η ανάδειξη των νικητών θα γίνει στις 22 Ιουνίου 2017 και θα κοινοποιηθεί στην ιστοσελίδα της ΠΟΣΕΑ (www.posea.gr) στη σελίδα της ΠΟΣΕΑ στο Facebook και ηλεκτρονικά στους τοπικούς Συλλόγους.

Για περαιτέρω διευκρινίσεις/πληροφορίες, επικοινωνήστε με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών της περιοχής σας ή με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Καλή επιτυχία σε όλους!

Πρόσκληση συμμετοχής στον «1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής για μαθητές Δημοτικών Σχολείων»

Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Νέας Ορεστιάδας

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νέας Ορεστιάδας είναι ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ). Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου ΣΕΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Ένωσης Συλλόγων & Ομάδων εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Έβρου. Συμμετέχει ενεργά στις Αμφικτιονίες, στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία, σε συνέδρια, σε τοπικές εκδηλώσεις όπως τα «Ορέστεια» και τις συναντήσεις των νέων στον ποταμό Άρδα με περίπτερα και ενημερωτικά έντυπα. Διατηρεί αυτόν τον ιστοχώρο και ενημερώνει τα μέλη του συνεχώς μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και SMS. Διατηρεί χώρο γραφείου στο εργατοϋπαλληλικό κέντρο Νέας Ορεστιάδας με τις αναγκαίες υποδομές για την σωστή και γρήγορη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας και την ορθή τήρηση των αρχείων αιμοδοσίας. Σκοπός του είναι η άμεση ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων ώστε η περιοχή μας και κατά προέκταση η χώρα μας να γίνει αυτάρκης σε αίμα, που θα προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από Εθελοντές Αιμοδότες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Pin It on Pinterest