Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η “Ημέρα ευαισθητοποίησης εθελοντή αιμοδότη” στην πόλη της Νέας Ορεστιάδας, την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2017.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νέας Ορεστιάδας  “Άγιος Παντελεήμων ο Ιαματικός”, η Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-Α “Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020”, η Χορευτική Ομάδα Φοιτητών Ορεστιάδας και ο Δήμος Νέας Ορεστιάδας, στο πλαίσιο της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας (EC-DAY) συν διοργάνωσαν ημέρα εκδηλώσεων στην κεντρική πλατεία της πόλης για την προώθηση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Τη φλόγα της αγάπης υποδέχθηκε η Νέα Ορεστιάδα!

Το πρωί πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία, όπου συγκεντρώθηκαν 41 ασκοί, οι οποίοι διατέθηκαν στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, με παράλληλη ενημέρωση από τους ανθρώπους διαχείρισης των προγραμμάτων συνεργασίας γειτονικών χωρών.

Τη φλόγα της αγάπης υποδέχθηκε η Νέα Ορεστιάδα!

Το απόγευμα, η φλόγα της αγάπης, στο πλαίσιο της 15ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, διέσχισε την πόλη και κατέληξε στην κεντρική πλατεία όπου μικροί άνθρωποι με δάδες άναψαν τον ειδικό βωμό που είχε στηθεί γι’ αυτό το σκοπό, διαδίδοντας έτσι την ιδέα του εθελοντισμού.

Συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι εθελοντές από το 4ο δημοτικό σχολείο Νεας Ορεστιάδας, τον αθλητικό όμιλο Νέας Βύσσας και τη Χορευτική Ομάδα Φοιτητών Ορεστιάδας.

Τη φλόγα της αγάπης υποδέχθηκε η Νέα Ορεστιάδα!

Η 15η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Υ.Υ.Κ.Α.) του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) και είναι η κορυφαία εκδήλωση των εθελοντών αιμοδοτών. Η πορεία της «Φλόγας» ξεκίνησε φέτος στις 12 Αυγούστου από το Ξυλόκαστρο και θα ολοκληρωθεί στο Εθνικό κέντρο Αιμοδοσίας  τη Δευτέρα (25/09/2017).

Στη συνέχεια, πολιτιστικού σύλλογοι της πόλης σε συνεργασία με την Χορευτική Ομάδα Φοιτητών Ορεστιάδας διασκέδασαν με παραδοσιακούς χορούς στους ήχους της ορχήστρας του Χρήστου Κουρούδη και του Στέφανου Ζεράϊ. Την οργάνωση των ηχητικών συστημάτων ανέλαβε η ομάδα του κυρίου Νίκου Τζέλλα.

Τη φλόγα της αγάπης υποδέχθηκε η Νέα Ορεστιάδα!

Τη φλόγα της αγάπης υποδέχθηκε η Νέα Ορεστιάδα!

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος της πόλης, κύριος Μαυρίδης Βασίλειος, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας ομοσπονδίας συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών κύριος Αναστάσιος Κοντακίδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι,  εκπρόσωποι τοπικών φορέων, και οι πρόεδροι και μέλη των συλλόγων της Νέας Ορεστιάδας: Οι Θράκες, Ο Διγενής, Απειρωτάν, Το Λεοντάριον, Προφήτης Ηλίας, ο σύλλογος Κλεισούς, Το Κρασοχώρι, Τα Αμπέλια και το Λύκειο Ελληνίδων.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων συλλέχθηκαν από την ομάδα του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Νέας Ορεστιάδας, 12 δείγματα μυελού των οστών.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση:

0/5 (0 Reviews)
Τη φλόγα της αγάπης υποδέχθηκε η Νέα Ορεστιάδα!

Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Νέας Ορεστιάδας

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νέας Ορεστιάδας είναι ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ). Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου ΣΕΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Ένωσης Συλλόγων & Ομάδων εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Έβρου. Συμμετέχει ενεργά στις Αμφικτιονίες, στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία, σε συνέδρια, σε τοπικές εκδηλώσεις όπως τα «Ορέστεια» και τις συναντήσεις των νέων στον ποταμό Άρδα με περίπτερα και ενημερωτικά έντυπα. Διατηρεί αυτόν τον ιστοχώρο και ενημερώνει τα μέλη του συνεχώς μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και SMS. Διατηρεί χώρο γραφείου στο εργατοϋπαλληλικό κέντρο Νέας Ορεστιάδας με τις αναγκαίες υποδομές για την σωστή και γρήγορη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας και την ορθή τήρηση των αρχείων αιμοδοσίας. Σκοπός του είναι η άμεση ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων ώστε η περιοχή μας και κατά προέκταση η χώρα μας να γίνει αυτάρκης σε αίμα, που θα προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από Εθελοντές Αιμοδότες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Pin It on Pinterest