Νέα μέλη ζητά ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών
Νέα μέλη ζητά ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών

Την ενεργοποίηση νέων μελών που να προέρχονται από το οικογενειακό ή ακόμα και από φιλικό τους περιβάλλον, ζητά από τα παλιότερα μέλη του, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ορεστιάδας, «Άγιος Παντελεήμων ο Ιαματικός».

Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Χρυσοβαλάντης Χατζηγεωργίου, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο , παλαιότεροι χρόνιοι εθελοντές αιμοδότες μέλη του συλλόγου, να μην έχουν φροντίσει να μεταδώσουν το πνεύμα του εθελοντισμού, έστω και σε ένα από τα νεότερα σε ηλικία μέλη της οικογένειάς τους ή του φιλικού τους περιβάλλοντος. «Αυτό πιθανά σημαίνει ότι επικρατούσε λανθασμένη νοοτροπία για το ζήτημα της εθελοντικής αιμοδοσίας» είπε ο κ. Χατζηγεωργίου και πρόσθετε ότι «δίνουμε αίμα για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και όχι αποκλειστικά για να έχουμε αίμα όταν είμαστε οι ίδιοι σε ανάγκη». Ωστόσο, υπογράμμισε ότι το ενδιαφέρον του Συλλόγου για το 2018, επικεντρώνεται στην προσπάθεια να αποκτήσει επάρκεια σε φιάλες αίματος, η περιοχή, για την κάλυψη όλων των αναγκών. Σημειώνεται ότι η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου για το νέο έτος, έχει προγραμματιστεί για τις 9:30 το πρωϊ , στο χώρο του Πολύκεντρου, στη Ν. Ορεστιάδα.

Ρεπορτάζ – Σύνταξη: Δήμητρα Παρασκευοπούλου
φωτογραφία: Δήμητρα Παρασκευοπούλου

0/5 (0 Reviews)
Ορεστιάδα: Νέα μέλη ζητά ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών

Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Νέας Ορεστιάδας

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νέας Ορεστιάδας είναι ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ). Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου ΣΕΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Ένωσης Συλλόγων & Ομάδων εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Έβρου. Συμμετέχει ενεργά στις Αμφικτιονίες, στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία, σε συνέδρια, σε τοπικές εκδηλώσεις όπως τα «Ορέστεια» και τις συναντήσεις των νέων στον ποταμό Άρδα με περίπτερα και ενημερωτικά έντυπα. Διατηρεί αυτόν τον ιστοχώρο και ενημερώνει τα μέλη του συνεχώς μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και SMS. Διατηρεί χώρο γραφείου στο εργατοϋπαλληλικό κέντρο Νέας Ορεστιάδας με τις αναγκαίες υποδομές για την σωστή και γρήγορη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας και την ορθή τήρηση των αρχείων αιμοδοσίας. Σκοπός του είναι η άμεση ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων ώστε η περιοχή μας και κατά προέκταση η χώρα μας να γίνει αυτάρκης σε αίμα, που θα προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από Εθελοντές Αιμοδότες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Pin It on Pinterest